torsdag den 14. juni 2012

Cremet bananis
Er blevet vild med at lave is i øjeblikket, det er nok årstiden. Har dog ingen ismaskine, men det fungere ok uden, ville dog gerne have en, da jeg har hørt at isen bliver mere cremet og luffig og så er man fri for at røre rundt i isen hele tiden. Den her bananis er rigtig god, uden at den smager for meget af banan, den er rigtig god med f.eks. chokolade sauce over.

Opskrift på cremet banan is ca. 1½ liter:
  • 5 dl sødmælk
  • ½ vaniljestang
  • 6 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 2 store bananer
  • 2½ dl piskefløde
Giv mælken et opkog og fjern den fra varmen. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og rør kornene i mælken, lad stangen trække i mælken i 10 minutter.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt og lyst. Kom mælkeblandingen over æggeblandingen i en tynd stråle imens der piskes og rør det godt sammen. Kom det hele tilbage i gryden.
Giv det en forsigtig opvarmning mod kogepunktet under konstant omrøring. Det er meget vigtig man holder øje med det hele tiden. Når de første tegn på kogning viser sig i overfladen, tages gryden af blusset med det samme. Rør fortsat i den. Hvis man ikke følger denne proces meget nøje, ja så vil det altså klumpe!
Hæld massen tilbage i en ren skål, man kan evt. si mælkeblandingen, jeg gjorde ikke.
Nu skal blandingen køle helt af, kom den i køleskabet i ca. 1 -2 timer.

Skral bananerne og mos dem en gaffel, til det er ret fint. Pisk fløden til flødeskum. Kom bananmosen i den afkølede mælkeblanding og vend tilsidst flødeskummet i. Nedfrys med det samme og rør rundt hver ½ time, til isen begynder at blive som sofice konsistens.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar