mandag den 12. marts 2012

Chokolade croissanter


Disse chokolade crossianter blev virkelig gode, opskriften er fra Claus Mejer. Kan godt virke lidt svært mht. smøret, da det er meget vigtig for en croissant, at dejen/ smøret ligger i flager, se billedet herover.

Opskrift på 10 stk.
 • 1,5 dl. koldt vand
 • 1 dl. koldt mælk
 • 1 æg
 • 30 g. gær
 • 500 g hvedemel
 • 60 g sukker
 • 8 g havsalt
 • 250 g koldt smør ( til indrulning)
Bland vand og mælk i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel samt sukker og salt, ælt dejen sammen i 3-5 min, til man har en fast, kold dej. Læg dejen i køleskab i 30 min.
Læg smørret mellem 2 stykker bagepapir og bank det ud med en kagerulle til en firkant på ca. 15 x 15 cm. Undgå at arbejde for meget med smørret, da det så vil blive blødt. Læg smørret i køleskabet i ca. 15-30 min
Tag dejen ud af køleskabet og tryk den ud på et meldrysset bord, så den kommer til at måle  ca. 25 x 25 cm. Læg smørret på midten af af dejen og fold alle 4  dejsider ind over smørret, så man har en lille firkant.
Smørret skal være helt dækket. Tryk forsigtigt dejen lidt fladere og sæt den så i køleskabet igen i ca. 30 min, til den er gennemkold.
Tag dejen ud og læg den på et meldrysset bord og rul forsigtigt dejen aflang, så den bliver ca. 1 cm høj. Fold de 2 ender ind mod hinanden, og fold 1 gang til, så man har 4 lag smør og sæt dejen i køleskabet i 30 min.
Gentag nu samme rulleprocedure en gang til og sæt dejen på køl 30 min. til den bliver gemmekold.
Rul den kolde dej til en aflang firkant på 60x15 cm, og skær den i 10 trekanter.
Hvis ønskes lægges lidt chokolade på hver bred ende. Rul dem sammen fra den brede ende, uden at trække for meget, da dejen ellers vil sprænge.
Sæt croissanterne på en badeplade med bagepapir og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca 1-2 timer, læg dem ikke for tæt, da de bliver store.
Pensl croissanterne med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca 15 min. Afkøl på en bagerist.

Tips: Man kan fryse de rå croissanter og tage dem op efterhånden som man ønsker at bage dem.
Sæt de frosne croissanter i køleskabet aftenen før de skal bages og lad dem tø op og samtigtig hæve stille og roligt natten over. Næste morgeb tages croissanterne ud på køkkenbordet hvor de skal stå 1 time og få stuetemperatur inden de bages som normalt.
Croissanterne kan holde sig i fryseren i maksimun 1 måned.Smørret der bliver lagt mellem 2 stykker bagepapirSmørret ér lagt på dejen og alle 4 dejsider skal foldes henover, så smørret er helt dækket af dejen.
 
De 2 ender er foldet ind mod hinanden

Der er foldet 1 gang til, så der nu er 4 lag smør. Så skal den i køleskab i 30 min. Så skal den rulles aflangt ud og denne proces skal gentages 1 gang mere, inden den rulle ud og skæres i trekanter

Rullet aflangt ud og skåret i 10 trekanter. Den aflange ende måler 6 cm.


Se de mange fine lag i dejen, hvor smørret ligger indei

Så er de rullet og skal hæve

1 kommentar:

 1. Uhmmm, de ser gode og "syndige" ud! Fin billedbeskrivelse af processen :-)
  Kh Sara

  SvarSlet