torsdag den 22. september 2011

Hjemmelavet sushi
Det var faktisk slet ikke så slemt at lave, det var egentligt meget nemt når man lige fik taget på at rulle dem sammen. Det er bare at komme det i man godt kan lide, jeg havde brugt røget laks og hellefisk, med forskellige varitioner med purløg, agurk, avokado, mayonaise og neutral phildelfia, nogen af dem med en bitte smule wasabi.


Start med at forberede risene.


Til 4 personer skal du bruge: Der blev ca. 45 stk. sushi. Altså = 5 tangplader og 4 nigri
500 g/ 6 dl. sushi ris
660 ml/ 6,50 dl. vand
5-6 spsk japansk riseddike
4 spsk. sukker
2 tsk. havsalt


Skyld risene grundigt i vand i en skål og si vandet fra igen og igen, gentag mange gange, til vandet er klart, til sidst lad dem stå i koldt vand i 30 min. og lad dem dryppe af i en si. Hæld vand og ris i en tykbundet gryde. Dette bringes i kog og koges vidre for svag varme i 10 min. med låget på. Sluk for varmen og lad risene stå og trække i 15 til 20 min. Åbn ikke låget i trækketiden.
Kom derefter risene over i en stor skål og hæld eddike blandningen over, imens de stadig er varme/lune, vend eddiken i risen med en træspatel forsigtigt . Køl risen ned med hurtige bevægelser med en vifte, mens man vender og skiller dem. Lad risene køle helt af, før den anvendes til sushi.


Lavede 4 slags sushi ruller.
Uramaki (Insite-out) California rolls
Hosomaki (små ruller)
Futomaki (store ruller)
Nigri

Start med at ligge et stykke tang på en bambus måtte med den skinnende side nedaf. Dyp hænderne i skyllevandet en gang imellem, så risene ikke bliver for klæberige. Jeg kom ca. max 1 cm. ris på i højden. Fyldet ligger jeg lidt mindre end midt i og tættes på mig selv.
Hold ca. 2 -3cm. fri for ris langs den fjerneste kant og samt lidt i kanten mod dig. dette gør det nemmere at rulle og lukke den.
Det er lidt anderleds med insite-out. Start med at beklæde bambusmåtten med husholdningsfilm. Lig 1 halv tangplade og den skal ligge med den skinnende side opad mod dig og der kommes ris på helt ud til kanterne og så drysses der med sesamfrø, så vendes den om så du ser tangen igen. Kom nu fyldet på og rul den forsigtigt sammen.

Når man ruller rullerne, er det samme gældende for alle, at man skal holde på fyldet når man starter med at rulle, samt trykke fyldet lidt tilbage mod en selv, imens man holder igen på måtten.
Kniven man skær sushien ud med, skal være fugtet med vand og skarp.


Opskrift på crispy chicken stick

 • 200 g kylling filet
 • ca. 2 dl cornflakes
 • 1/4 dl friskrevet parmesanost
 • Salt og friskkværnet peber og evt. lidt grillkrydderi, hvis du har det
 • 1 æg
 • Olie til stegning


 • Skær sener og det hvide fra kyllingen, skær kylling fileten ud i ca 5 lange stykker på langs.
  Put cornflakes i en pose, knus dem, og tilsæt ost og krydderier. Hæld det op på en tallerken.
  Put ægget i en skål og pisk det let med en gaffel. Vend kyllingen i ægget, og vend det derefter i cornflakesblandingen.
  Læg kyllingen på en tallerken og lad det stå i ca. 10 minutter.
  Steg nu de paneret kyllinge stick i rigeligt olie på en varm pande, endelig ikke tørsteg dem, men de skal tage farve og være sprøde. Lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle og lad dem køle helt ned inden de bruges i sushien.

  Gode sushi sammensætninger:
  1: Laks, avokado, smøreost, røræg
  2: Crispy kylling, jalapenos, rødt peber, chili mayo
  3: Røget hellefilet
  4: Tun, agurk, mayonaise, gulerod
   

  Ingen kommentarer:

  Send en kommentar